account_circlemenu

Historien

Specialist i marineudstyr siden 1841 - I dag blandt landets syv ældste firmaer...

Johan Peder Engholm var en driftig forretningsmand.
Født i 1797 i København som søn af en marskandiser, - så handelstalentet er sikkert vågnet tidligt sammen med virketrangen.

Allerede i 1828 er han på Grønland som assistent og senere købmand i forskellige bygder - herunder et længere ophold i Pedershaab (i dag Paamiut).

Han slutter opholdet i Grønland som kolonibestyrer i bygden Holsteinsborg (i dag Sisimiut), hvor han virkelig fik føling og ansvar med forsyningslinjer og fremskaffelse af varer udefra for derefter at få dem distribueret til bygder og udsteder langs den vestgrønlandske kyst.

I 1840 ser han en forretning i at forsyne Danmarks mange skibsværfter, bådebyggere og rederier med forskelligt tilbehør fra tovværk til metalvarer.

Hans evner som forudseende forretningsmand står sin prøve dette år, hvor det lykkes ham at forhandle sig til en del af den engelske korvet Rockwood, som lå sunket i Holsteinborgs havn.

Han er interesseret i bunden og dermed en del kobber, som han får et af handelsskibene til at tage med til København.

Materialerne sælger han og med dette som startkapital, etablerer han sig den 22. marts 1841 som ”skibsinventariehandler” i Strandgade på Christianshavn.

Forretningen voksede og flyttede til ny adresse i Strandgade. I 1875 overtager sønnen Carl Martin Lintzmeyer Engholm forretningen og driver den frem til 1920, hvor Møller-familien kommer ind i firmaet.

Fra Strandgade går turen til Nyhavn 25 med bedre lagerforhold og egen lossekaj. I 1963 overtager Brødrene Møller så forretningen.

Fra 1980 driver Brødrene Frits og Henrik Schledermann firmaet frem til år 2001 fra Dortheavej 41, København NV, hvorefter Mogens Jensen bliver ny ejer og daglig leder.

I 2003 flytter Engholm A/S så igen adresse. Denne gang til vores nuværende bopæl i Allerød.

1. oktober 2014 overtager to af firmaets ansatte, Søren Olofsen og Tim Refsgaard, Engholm A/S.

 
x